7 jenter fra ringerike, med mye selvironi, blogger om russetiden 2012. xo ps. likt facebook siden vårArkiv
Kategorier


Siste innlegg

Annonser
Utveksling!


Heihei! Som mange av dere vet, var både Hedda Sofie og Jeg utvekslingselever skåleåret 2010-2011. Derfor tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om mine opplevelser og erfaringer som utvekslingselev!

Søknadsprosessen startet alleredet rett etter sommeren. Jeg var veldig usikker på hvilken organisasjon jeg skulle velge, men endte tilslutt opp med YFU, noe jeg i grunn ikke angrer på.

YFU Norge har ett veldig bra opplegg for å forberede deg best mulig til utvekslingsåret ditt. Blant annet er det obligatosik å møte som varer en hel helg. Her løser vi oppgaver, vi har rollespill i ulike situasjoner som kan oppstå og vi hører på tidligere studenter som snakker om sine erfaringer. For meg var denne helgen veldig lærerik, og jeg fikk opp øynene på endel ting jeg ikke hadde tenkt på tidligere.


Her ser dere de av oss som var på møte i Oslo. Nesten alle dro til USA, men det var noen som dro andre steder også, blant annet til India, Tyskland og Argentina.

Det viktigste når du velger en organisasjon, er å velge en som gjør det frivillig. Da vet du i det minste at vertsfamilien din ikke gjør det for pengene, men fordi de ønsker å bli kjent med deg og din kultur.

Jeg fikk verstfamilie rett før sommeren, og gledet meg helt sykt til å reise. Familien min bodde i Virginia, like ved sjøen. De hadde tre barn, som alle var yngre enn meg. Desverre begynte ting å gå ganske dårlig kort tid etter at jeg ankom USA, og det ble bare verre å verre ettersom ukene gikk.. Til slutt endte jeg opp med å bytte familie. Vertsmoren min var ikke helt ved sine fulle 5, og jeg ble blant annet beskylt for å være spion. Jeg fikk ikke ha noen som helt kontakt med andre mennesker via verken mobil eller data. Mer om dette ønsker jeg ikke å utdype her, men det sier seg selv at det ble ganske dårlig..


Skandinavia-jentene på ett av de 5 obligatoriske møtene igjennom året.

Heldigvis ble alt dette ordnet opp i, og jeg fikk en ny familie som rett og slett var helt fantastisk! Verdens beste vertsforeldre, som virkelig tok meg inn som sin egen, og jeg følte meg kjempe velkommen fra første sekund. De hadde en eldre sønn som også var kjempe koselig, og behandlet meg som en yngre søster, med alt det innebar.Meg og min nye vertsmor.Meg og Chris, min nye storebror. Dette bilde ble tatt på julaften, og ingen pyntet seg.. Trist igrunn..

Jeg gikk på Grassfield High School, som bare var 3 år gammel da jeg begynte der. Skolen var veldig god, og skulle visst nok være en av de aller beste skolene i området! Den var også ekstremt streng. Du fikk ikke lov til å forlate klasserommet i timen uten "Hall pass", altså en lapp læreren gir deg som sier hvor du skal, og når du skal være tilbake igjen. Det var ansatte som gikk i gangene og kontrollerte at alle hadde hall pass.. Det var også egne ansatte som gikk rundt i klassene og passet på at alle var riktig kledd. Vi hadde ikke skoleuniform, men hadde strenge regler. Ikke lov med singlet, ikke lov å vise noa av ryggen, alle shortser måtte være lengre enn fingertippene også videre.. 

Hvis vi brøyt reglene, kom vi i trøbbel med skolen, Vi fikk først advarsel, og måtte ringe hjem.. Brøyt vi reglene igjen, ble vi satt i ett isolert rom, med egen lærer. Der måtte vi sitte og jobbe med lekser hele dagen, fikk ikke lunsh med de andre, og vi hadde til og med egen do! Denne dagen ble telt som fravær, og hvis du mistet mert enn 9 dager, strøyk du faget, og fikk ikke vitne mål...

Ellers var skolen veldig opptatt av at elevene skulle komme på kamper, og da skulle du kle deg i skolens farger! Skolen min var rød og blååå.Meg og noen venner etter basketball kampen.. Røde og blå!

I tillegg til dette var skolen veldig stor på sport! De hadde alle mulige typer, som alt fra golf, til fotball, football (amerikansk), dans, cheer, gymnastikk, sprint, maraton, lacross, baseball, softball, svømming, ja, alt mulig! Så her er det mer enn nok for enhver smak.

Jeg spilte fotball en liten periode, men sluttet ganske fort igjen etter som dette tok ALT for mye tid! Vi trente hver eneste dag før skolen, hver dag etter skolen og fire timer hver lørdag.. Da var det ikke mye tid igjen til venner og familie! Heldigvis fikk jeg være fotball lagets manager, sammen med ei venninne, og fikk derme være med på alt det morsomme, men slippe trening! hihi, det passet meg perfekt.

Etter jul reiste jeg sammen med maaange andre utvekslingselever en hel uke til HAWAII, og det ble en av de beste ukene! Vi kom fra hele verden, og hadde SÅ mye til felles! Vi delte erfaringer, og knyttet sterke bånd. Vi hadde blant annet surfetime, båttur, besøke historiske steder, chille i solen, Hard rock cafe og kanotur til en av verdens fineste strender på kalenderen!


Noen av oss jentene.


Meg og Jacob fra Sverige. På en kulturaften, med typriske hawaii blomster, og aloha tegnet.


Jeg klarte faktisk å stå! Det var sinnsykt morro!

I tillegg til dette, var jeg hver mandag med på Young Life (en kristen gruppe, som igrunn var kjempemorsom!) og jeg var med venner på alt mulig, fra fornøyelsesparker til å spise ute til å telte i hagen.


Hvis det ble for kaldt, eller begynte å regne, la vi oss bare inne!

Mesteparten av dagen ble brukt på standen, som var endelos, og kjempe fin! Og for noen fine vakter... naaam!Mot slutten av skoleåret, dro jeg også på Prom, som var for alle seniors. (De som går siste året). Daten min het Chase, og er en herlig fyr!


Meg og Chase, han er jo litt søt da! Kjempe sjarmerende i allefall!

Like etter ballet dro jeg sammen med noen andre utvekslingselever en helt til Washington DC, hvor vi balt annet så det hvite hus, besøkte museer og minneplasser, og ikke minst dro til dyrehagen! Var en kjempe fin helg!


Meg og Kyra fra tyskland! <3 utenfor det hvite hus.


Og helt på slutten av året, fikk jeg være med på "Graduation", selv om jeg egentlig ikke hadde mitt siste år på videregående. Det må være noe av det aller morsomste jeg har vært med på, helt magisk!


Meg og noen klassevenner på den store dagen.


Meg og Shelton.. Savner han litt ja!

For meg, var det MYE verre å dra hjem igjen, enn det var å dra bort.. For nåe jeg kom hjem, visste jeg at alt ville være som før. De samme vennene, de samme gjengene.. Det virker rett og slett som om tiden sto helt stille! Men når jeg drar tilbake til USA, vet jeg også at ting ikke vil være det samme.. de har flyttet rundt på ulike colleger, og hvem vet om jeg noen gang vil se alle igjen..

Snakker heldigvis så å si daglig med mine beste venner fra USA, og vi sender hverandre pakker og brev. Utrolig koselig, og det er en opplevelse alle burde få! Jeg har lært så mye om meg selv, og jeg har blitt mye tryggere på hvem jeg er og hvem jeg vil være. HVIS DERE HAR MULIGHETEN TIL Å DRA, SÅ GJØR DET!


Jeg savner det veldig...

 

Dette inlegget ble veldig langt, og litt uoversiktelig! STRESS!

- Mia Sofie


  

caroline
ååh, hørtes ut som du hadde det helt utrolig bra! synd jeg var seint ute, hvem vet, kanskje til og med jeg ville funnet på å dra :o
04.okt.2011, 18:46
URL: http://carolineethon.blogg.no
Hanne
Slapp av Mia, kjempe fint innlegg. yeh
04.okt.2011, 18:49
June Davida <3
Driiit stili <3

Vurdere sinnsykt å dra ;)

Bra at du kosa dæ da søta <3
04.okt.2011, 21:05Navn:

E-mail:
        
Blogg:
        
Kommentar:hits